HIIT

Dankzij een HIIT training kan jij nu heel effectief sporten. Doordat de hartslag flink wordt opgevoerd, verbrand je in een korte tijd veel calorieën en verbeter je gemakkelijk je conditie. Het is een zware training die je in groepsverband kan volgen. De HIIT workout is ideaal in combinatie met het full body workout schema voor vrouwen, aangezien jij je hele lichaam aanpakt tijdens de training. Bij The Crunch kun je terecht voor een HIIT training onder leiding van professionals!

HIIT training: wat houdt het in?

Tijdens een HIIT workout, wat staat voor high intensity interval training, wissel je hele intensieve oefeningen af met pauzes van een paar seconden of minuten. Het is een zware workout waarbij de hartslag flink omhoog wordt gebracht. Het doel van een HIIT is om zeventig tot negentig procent van de maximale hartslag te bereiken en hierdoor veel calorieën te verbranden. Doorgaans duurt een HIIT training twintig tot zestig minuten.

De voordelen van een HIIT workout

Doordat de HIIT training erg intensief is, zal je merken dat je conditie verbetert en dat je lichaam veel vet verbrandt. Als je weinig tijd hebt is een HIIT workout ideaal. Het kost namelijk niet veel tijd, maar je sport wel heel intensief. In vergelijking met lange, normale workouts behaal je met een HIIT van twintig minuten hetzelfde resultaat. Aan de hand van een HIIT training schema kan je verschillende HIIT oefeningen uitvoeren en zal je merken dat je veel profijt hebt van bovenstaande voordelen.

Diverse oefeningen

Er zijn verschillende HIIT oefeningen die je tijdens een workout zal moeten uitvoeren en die je tegen kan komen in een HIIT training schema. Denk bijvoorbeeld aan mountain climbers, high knees en jumping jacks. Deze HIIT oefeningen voer je een aantal seconden uit, waarna je een korte periode rust hebt. Je kan een HIIT training het beste niet vaker dan drie keer per week uitvoeren, zodat je lichaam kan herstellen. Combineer daarom HIIT workouts met oefeningen volgens een full body workout schema voor vrouwen.

Spinninglessen

HITT training volgen bij The Crunch

Klinkt HIIT als de perfecte training voor jou? Bij The Crunch kun je terecht voor een HIIT workout. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Payment Questions

Veel gestelde vragen

Als jij regelmatig een high intensity interval training volgt, kan je afvallen. Je verbrandt namelijk veel calorieën tijdens en na de workout.

Het is belangrijk om workouts af te wisselen en je lichaam regelmatig rust te geven. Probeer daarom niet vaker dan drie HIIT trainingen per week te volgen.