Hartslagmeting

Onze missie is het begeleiden van onze leden bij het behalen van hun persoonlijke doelstellingen op een zo effectief en innovatief mogelijke manier. Wij zien het als onze taak daarvoor alle middelen in huis te halen en onze leden daarbij te voorzien van heldere informatie. Iedere Cruncher maakt daarin zijn eigen keuzes!
Wij bieden alleen de mogelijkheden en proberen onze leden zo goed mogelijk te adviseren.

DE VOORDELEN VAN TRAINEN MET EEN HARTSLAGMETER.

Waarom?
Al jaren worden cardio vasculaire trainingen van topsporters en serieuze recreanten gemeten door gebruik van een hartslagmeter. Hier is uit gebleken dat het meten van de hartslag tijdens de training betere resultaten oplevert, omdat er gericht gestuurd kan worden op de verschillende intensiteiten en trainingsdoelen.

Waarom ook niet!
Het meten van jouw eigen trainingsresultaten (en daardoor het sneller behalen van jouw individuele doelstellingen) is slechts een hartslagmeter van je verwijderd. Waarom zou je niet willen meten, dus weten, wat je aan het doen bent in een cardioles en daardoor, naast het plezier hebben, gestructureerd en effectief bezig zijn met het behalen van jouw doel(en)?

Je kunt dit op twee manieren doen:

  1. Met een eigen hartslagmeter (bestaande uit horloge en borstband, je hartslag komt dan niet op het scherm).
  2. Met een eigen Polar H7 hartslagband waarbij je meedoet aan de Team App op het klassikale scherm (overigens kun je met deze borstband ook werken met de Polar F-serie hartslagmeters, op de cardioapparatuur binnen onze club en met de app ‘Polar Beat’ voor je iPhone vanaf 4s). Hierbij zijn de hartslagen van alle deelnemers te zien. Het is een super leuke ervaring als iedereen de zone bereikt heeft die door de instructeur is aangegeven. Trainen met jouw hartslag zichtbaar op een scherm voelt voor de deelnemers niet aan als een wedstrijd. In de Team App worden namelijk je persoonlijke gegevens ingevoerd, zodat je alle gewenste trainingszones kunt behalen met de weerstand die jij daarvoor nodig hebt. De workload (weerstand van de fiets) wordt niet gemeten. Na iedere les krijg je direct de trainingsresultaten per email toegezonden.

De hartslagmetersets (diverse modellen en kleuren) en de Polar H7 borstband zijn te koop in de club.

Wat is eigenlijk (cardio) fitheid?

Hartslagmeting

Het advies voor verbetering is hier

Eerst inhouden en niet hoger dan 80% trainen gedurende 4-6 weken minimaal 2x per week. Dan zul je snel merken dat jouw rusthartslag omlaag gaat en je steeds harder mag en kan werken voor de gevraagde intensiteit!

Een supermooi proces.

Twijfel je over het getal van jouw maximale hartslag die door de formule 220 minus leeftijd wordt bepaald? Dit is de formule die gehanteerd wordt in ons Polar Team Systeem en in de hartslagmetersets. In dat geval adviseren wij je om contact op te nemen met jouw instructeur.

Het zou een optie kunnen zijn om een inspanningstest te doen, zodat je vast kunt stellen wat jouw werkelijke maximale hartslag is. Wij kunnen jouw gegevens vervolgens bijstellen om een zuiverder (dus nog effectievere) trainingszone te krijgen.

Een maximale hartslagtest wordt in veel gevallen eens per jaar (groten)deels door je ziektekosten verzekeraar vergoed. Via The Crunch kun je snel worden doorverwezen naar de aan The Crunch verbonden sportarts.

Voor meer informatie kun je een email sturen naar: info@thecrunch.nl.